• Home
  • Varnost osebnih podatkov

Varovanje podatkov in politika piškotkov

Ta pravilnik o zasebnosti in piškotkih (v nadaljevanju - pravilnik) uporabljamo, ko obiščete spletno mesto UAB "SKUBA". Ta pravilnik ne velja, ko brskate po spletnih mestih drugih podjetij z dostopom do spletnega mesta UAB "SKUBA".
Podatke obiskovalcev naše spletne strani zbiramo v skladu z Zakonom o pravnem varstvu osebnih podatkov Republike Litve, Zakonom o elektronskih komunikacijah Republike Litve, zakoni o varstvu osebnih podatkov Evropske unije, drugimi povezanimi pravnimi akti in navodili nadzornih organov.

Zbiranje podatkov

Piškotke uporabljamo za zbiranje podatkov o dejanjih obiskovalcev med brskanjem po naši spletni strani. Vrste piškotkov in njihov namen so predstavljeni v spodnji tabeli.

Zbrane podatke o obiskovalcih spletne strani UAB "SKUBA" odgovorno varujemo pred izgubo, nepooblaščeno uporabo in spreminjanjem. Zaposleni UAB "SKUBA" se pisno zavezujejo, da ne bodo razkrili ali posredovali tretjim osebam informacij, prejetih na delovnem mestu o strankah podjetja, vključno z obiskovalci spletnega mesta UAB "SKUBA".

Uporaba piškotkov

Ko obiščete spletno stran UAB "SKUBA", želimo zagotoviti, da so posredovane informacije in funkcije spletne strani prilagojene samo vam. Za to so potrebni piškotki. To so majhne informacije, shranjene v vašem internetnem brskalniku. Pomagajo nam, da vas prepoznamo kot prejšnjega obiskovalca spletnega mesta UAB "SKUBA", shranimo zgodovino vašega obiska spletnega mesta in temu prilagodimo vsebino. Prav tako piškotki pomagajo zagotavljati nemoteno delovanje spletnega mesta, omogočajo spremljanje trajanja in pogostosti obiskov spletnega mesta UAB "SKUBA" ter zbirajo statistične podatke o številu obiskovalcev spletnega mesta. Z analizo teh podatkov lahko izboljšamo spletno stran, jo naredimo bolj priročno za vas. Z obiskom spletne strani UAB "SKUBA" lahko potrdite, ali se strinjate z uporabo piškotkov. Če se ne strinjate s shranjevanjem piškotkov na vašem računalniku ali drugi napravi, lahko soglasje za njihovo uporabo kadarkoli prekličete tako, da spremenite možnosti in izbrišete shranjene piškotke.

Kaj so piškotki?

Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki jo spletno mesto shrani v brskalnik vašega računalnika ali mobilne naprave, ko obiščete spletno mesto. Ko naslednjič obiščete spletno mesto, bo ta datoteka morda skenirana, da lahko spletno mesto prepozna vaš računalnik ali mobilno napravo.
Podatki, zbrani s piškotki, nam omogočajo, da vam zagotovimo udobnejše brskanje, vam ponudimo privlačne ponudbe in izvedemo več o vedenju uporabnikov spletnega mesta, analiziramo trende in izboljšamo spletno mesto, storitve za stranke in storitve, ki jih ponuja podjetje.
Piškotki se uporabljajo tudi za beleženje, ali se strinjate z uporabo piškotkov na spletnem mestu družbe, tako da se to vprašanje ne pojavi vsakič, ko obiščete spletno mesto. Vse uporabljene piškotke in njihove opise si lahko ogledate na listi piškotkov.

Vrste piškotkov

Nujno

Te piškotke uporabljamo za naše obiskovalce in poskušamo ponuditi preprosto in napredno spletno stran, ki se samodejno prilagaja njihovim potrebam in željam. Da bi to dosegli, uporabljamo tehnične piškotke, ki vam pomagajo prikazati našo spletno stran in pomagajo zagotoviti njeno funkcionalnost. Ti tehnični piškotki so potrebni za pravilno delovanje naše spletne strani. Ti piškotki ne shranjujejo nobenih osebnih podatkov in se izbrišejo, ko zapustite spletno mesto.

Statistični

Te piškotke uporabljamo za pridobitev vpogleda v to, kako naši obiskovalci uporabljajo spletno stran podjetja. Na ta način lahko optimiziramo in izboljšamo našo spletno stran, razumemo učinkovitost oglaševanja in komuniciranja ter poskrbimo, da smo še vedno zanimivi in relevantni. Zbiramo lahko podatke o spletnih straneh, ki ste si jih ogledali, s katerih strani ste prišli, ter informacije o datumu in uri. To tudi pomeni, da lahko uporabimo podatke o vas in o tem, kako uporabljate spletno mesto družbe, kot so pogostost obiskov, število klikov na določeni strani, uporabljeni iskalni izrazi itd. Kot del naših oglaševalskih kampanj lahko uporabimo analitične piškotke, da izvemo, kako uporabniki krmarijo po naši spletni strani, potem ko jim je prikazan spletni oglas. To lahko vključuje tudi oglase na spletnih mestih tretjih oseb. Zbranih informacij ne distribuiramo. Zbrani podatki so popolnoma anonimni in vas neposredno ne identificirajo.

Oglaševalski piškotki

Te piškotke, lastne in piškotke tretjih oseb, uporabljamo za prikaz prilagojenih oglasov na naših spletnih mestih in na drugih spletnih mestih. To se imenuje "ponovno trženje", ki temelji na dejanjih brskanja, kot so izdelki/storitve, ki ste jih iskali in si jih ogledali.

Delujoč

Te piškotke uporabljamo, da si zapomnimo vaše nastavitve in vam pomagamo učinkovito in uspešno uporabljati našo spletno stran. Ti piškotki si na primer zapomnijo vaš želeni jezik, iskanja in predhodno ogledane storitve. Ti funkcionalni piškotki niso potrebni za delovanje spletnega mesta, vendar dodajajo funkcionalnost in izboljšujejo vašo izkušnjo uporabe spletnega mesta podjetja.

Podatki o uporabljenih piškotkih

Naše spletno mesto vsebuje povezave do spletnih mest drugih posameznikov, podjetij ali organizacij. Upoštevajte, da podjetje ni odgovorno za vsebino takšnih spletnih mest ali načela zasebnosti, ki jih uporabljajo. Zato, če kliknete povezavo s spletnega mesta podjetja za dostop do drugih spletnih mest, morate ločeno prebrati njihovo politiko zasebnosti.

Kdo ima dostop do vaših podatkov?

Dostop do statističnih podatkov o obiskanosti spletnega mesta družbe imajo zaposleni v marketinški in informacijski službi družbe, ki so odgovorni za analizo teh podatkov in izboljševanje spletne strani.

Dostop do tehničnih zapisov imajo lahko tudi partnerji družbe, ki zagotavljajo orodja za upravljanje vsebine spletne strani družbe.

Pogoji obdelave podatkov Google Analytics za Google Ads nadomeščajo in prevladajo nad prejšnjim dopolnilom o obdelavi podatkov Google Analytics (vključno z nemškim dopolnilom o obdelavi podatkov Analytics). O tem lahko preberete tukaj: https://www.google.com/analytics/terms/dpa/dataprocessingamendment_20160909.html.

Pogoji obdelave podatkov Bing. O tem lahko preberete tukaj: https://privacy.microsoft.com/en-us/privacystatement "

Kako dolgo podjetje hrani vaše podatke?

Podjetja zbrane podatke uporabljajo za analizo do tri leta. Piškotki so običajno kratkotrajni, odvisno od vrste piškotka (en dan, teden ali mesec), v nekaterih primerih pa so lahko veljavni dlje. Točne datume veljavnosti piškotkov najdete spodaj:

Naslov Opis Trenutek nastanka / datum poteka
CMSSESSIDX Standardni piškotek, ki se uporablja za vzdrževanje uporabniške seje Ob vstopu na stran /
Do zaprtja okna spletne strani
piškotki Se strinjam Piškotek, ki prepozna, ali ste privolili v uporabo piškotkov na naši spletni strani Po privolitvi / Do izbrisa
piškotkiLevelX Piškotek, ki razlikuje, katere piškotke dopuščate na naši spletni strani Po privolitvi / Do izbrisa
_ga Ta piškotek uporablja orodje Google Analytics za oceno ciljev uporabnika, za pripravo poročil o dejavnosti spletnega mesta za operaterje spletnih strani, da lahko izboljšajo izkušnjo stranke med obiskom spletnega mesta Ob oddaji soglasja/
2 leti
_gat Ta piškotek uporablja Google Analytics za zbiranje statističnih informacij o prometu na spletnem mestu Ob prvem obisku strani /
Do konca seje
_guid Ta piškotek uporablja Google Analytics za prepoznavanje posameznika Med prvim vstopom na stran /
2 dneva
povečava Ta piškotek se uporablja za prepoznavanje privlačnosti Bing Maps Maps Po privolitvi / Do izbrisa
_$Maps_deviceInfo1_expiration Ta piškotek uporablja Bing Maps za prepoznavanje vrste in obliko naprave, iz katerih je dostop do zemljevida Po privolitvi / Do izbrisa
_$Maps_zoom_expiration Ta piškotek uporablja Bing Maps za vzdrževanje privlačnosti zemljevida Po privolitvi / Do izbrisa
center Longitude Ta piškotek uporablja Bing Maps za prepoznavanje dolgih zemljevidov Po privolitvi / Do izbrisa
_$Maps_centerLongitude_expiration Ta piškotek uporablja Bing Maps za vzdrževanje dolžine zemljevidov
deviceInfo1 Ta piškotek uporablja Bing Maps za statistične informacije o napravi Po privolitvi / Do izbrisa
_grecaptcha Ta piškotek se uporablja za prepoznavanje, če spletno mesto uporablja neroboti Ob oddaji soglasja/
6 mesecev
centerLatitude Ta piškotek uporablja Bing Maps za prepoznavanje zemljevidov širine Po privolitvi / Do izbrisa
_$Maps_centerLatitude_expiration Ta piškotek uporablja Bing Maps za vzdrževanje zemljepisne širine Po privolitvi / Do izbrisa

Če želite izvedeti več o piškotkih, na primer o tem, kako jih upravljati ali izbrisati, lahko obiščete http://www.allaboutcookies.org.

Obiščete lahko http://tools.google.com/dlpage/gaoptout, če želite izvedeti, kako ustaviti sledenje spletnih strani s piškotki Google Analytics.

Če ste dali soglasje za piškotke, lahko svoje soglasje prekličete s klikom na gumb "Prekliči piškotke" v orodju za upravljanje piškotkov. Ko ponovno naložite spletno stran, boste videli, da je soglasje za piškotke preklicano. Če želite izvedeti več o piškotkih in kako jih upravljati ali odstraniti, preprosto obiščite www.allaboutcookies.org in stran s pomočjo vašega brskalnika.

Kakšne pravice imate in kako jih lahko uveljavljate?

Imate naslednje pravice, na katere se nanašajo osebni podatki: biti seznanjen (obveščen) o obdelavi vaših osebnih podatkov; prejeti informacije, iz katerih virov in kateri osebni podatki so bili zbrani, za kakšen namen se obdelujejo, katerim prejemnikom podatkov so posredovani in so bili posredovani; zahtevati popravek obdelanih osebnih podatkov, če so podatki netočni in/ali nepopolni; zahtevati uničenje vaših osebnih podatkov ali prenehanje obdelave vaših osebnih podatkov, če se obdelujejo odvečni osebni podatki, če prekličete soglasje ali za to obstaja druga zadostna podlaga; da prejme osebne podatke v zvezi z vami, ki ste jih posredovali družbi, v strukturirani, splošno uporabljani in računalniško berljivi obliki ter da te podatke posreduje drugemu upravljavcu podatkov ali zahteva, da družba neposredno posreduje te osebne podatke drugemu upravljavcu podatkov, kadar je to tehnično izvedljivo (pravica do prenosljivosti podatkov).«

Če nameravate uveljavljati svoje pravice, se lahko obrnete na podjetje po e-pošti bdar@skuba.lt. Upoštevajte, da morate pri uveljavljanju svojih pravic ustrezno potrditi svojo osebno identiteto. Ko nameravate torej poslati zahtevo podjetju, morate svojo osebno identiteto potrditi z uporabo elektronskih komunikacijskih orodij, ki vam omogočajo pravilno identifikacijo, v skladu s postopkom, ki ga določajo pravni akti. Ne izvajamo nikakršnega profiliranja, ki bi lahko imelo pravne posledice ali pomembno vplivalo na vas, lahko pa ste pri zagotavljanju prilagojenih marketinških ponudb dodeljeni ustrezni kategoriji strank. Glede na to imate pravico zahtevati človeško posredovanje, izraziti svoje stališče in izpodbijati odločitev. Če ste dali soglasje za prejemanje sporočil neposrednega trženja, imate pravico, da to soglasje kadar koli prekličete tako, da nas kontaktirate po e-pošti. po e-pošti bdar@skuba.lt ali s klikom na povezavo v e-pošti, ki vam omogoča, da se odjavite od prejemanja sporočil neposrednega trženja. Če dvomite o obdelavi osebnih podatkov ali nameravate uveljavljati svoje pravice, nas lahko kadarkoli kontaktirate po elektronski pošti. bdar@skuba.lt. Čeprav so informacije zagotovljene brezplačno, imamo pravico, da v primeru, da so zahteve, ki jih pošljete, očitno nerazumne ali nesorazmerne, zlasti zaradi ponavljajoče se vsebine, zaračunamo razumno pristojbino, pri čemer upoštevamo administrativne stroške zagotavljanja informacij ali obvestil ali zahtevanih dejanj, ali da zavrnemo ukrepanje na takšno zahtevo. Če menite, da z vašimi podatki ne ravnamo pravilno ali ne uveljavljamo vaših pravic, lahko vložite pritožbo pri državnem inšpektoratu za varstvo podatkov (ada@ada.lt), vendar ne pozabite, da smo vedno pripravljeni skupaj z vami ugotoviti vse težave.